ای خدایی که به من جان داده ای ، دلی سرشار از شکر به من عطا کن .
بدون تردید بین قیام امام حسین «ع» و قیام جهانی حضرت مهدی «عج» رابطه ی عمیق هست و هر دو از یک چشمه ، نشات می گیرند و قیام خونین عاشورا ،همواره مردم مستضعف جهان را به انقلاب و مبارزه ی با طاغوتها و مستکبران و حکومتهای ستمگر دعوت میکندو در حقیقت زمینه ساز قیام جهانی حضرت مهدی «عج» است .
وحضرت مهدی «عج» نیز در قیام خود ، از شیوه ی قیام امام حسین «ع» پیروی کرده ، و با دایره ای وسیعتر همان را تعقیب می نماید .امام صادق «ع» فرمود : (( وقتی که امام حسین «ع» به شهادت رسید ، خاندان ما شنیدندکه شخصی در مدینه میگوید : امروز بر این امت ، بلا نازل شد و دیگر گشایشی (کامل ) نبینندتا قائم شما قیام کند و سینه ی شما را شفا بخشد و دشمنان را بکشد و به خاطر خونبهای حسین «ع» گروهی را به قتل رساند )) .
ونیز فرمود : ((سوگند به خدا آن حضرت نواده های قاتلان امام حسین «ع» را به خاطر ( رضایت به ) کارهای پدرانشان بکشد)) .
و نیز فرمود : (( آن حضرت قیام کند و خونبهای حسین «ع» را می طلبد و می فرماید : « نحن اولیاء الدم و طلاب الترة » ؛ ماییم صاحبان خون حسین و طالبان خون نا به حق ریخته ی او )) .
و امام صادق «ع» در عبارت دیگر نقل می کند : پیامبر «ص» علی «ع» فرمود : (( بدان که پسرم از کسانی که به تو و شیعیانت ستم کردند ، انتقام می گیرد ، سلمان عرض کرد : آن پسرکیست ؟ فرمود : او نهمین فرزند پسرم حسین «ع» است که پس از غیبتی طولانی ظاهر می شود ... )) .
امام باقر «ع» در تفسیر آیه ی 33 سوره ی اسراء (( و من قتل مظلوما فقد جعلنا لولیه سلطانا ؛ هر که مظلوم کشته شد ، برای وارث او ، تسلط (اختیار مطالبه ی خون او) قرار دادیم )) .
فرمود : آن کشته ی مظلوم ،حسین «ع» است و ما وارث او هستیم و قائم ما انتقام خون او را بگیرد .
* * *
از سوی دیگر در روایات می خوانیم : امام صادق «ع» فرمود:(( در آخر عمر حضرت قائم «عج» ، امام حسین «ع» زنده می شود . و سپس امام مهدی «عج» از دنیا می رود و امام حسین «ع» بدن او را غسل می دهد )) .
* * *
جالب اینکه ، امام باقر «ع» در حدیثی فرمود : (( امام حسین «ع» در کربلا به یاران خود فرمود : بهشت به شما بشارت باد ، سوگند به خدا ، پس از آنچه بر ما وارد شد آنچه خداوند بخواهد ، صبر می کنیم ، سپس خداوند برای ما و شما قائم ما را آشکار میکند او از ستمگران انتقام می کشد ، من و شما ستمگران را در غل و زنجیر و انواع عذابها (به فرمان آن حضرت) می بینیم )) .
شخصی پرسید : ای پسر رسول خدا قائم شما کیست ؟ فرمود : (( هفتمین از فرزندان محمد بن علی الباقر «ع» و آن حجة بن حسن بن علی بن محمد بن علی بن موسی بن جعفر بن محمد بن علی پسرم می باشد ، او مدت طولانی غایب می گردد ، سپس ظاهر می شود و سراسر زمین را همانگونه که پر از ظلم و جور شده ، پر از عدل و داد می کند )) . منبع :کتاب امام حسین {ع} افتاب تابان ولایت نوشته ی محمد محمدی اشتهاردی
رجعت امام حسین «ع» و بیعت او با حضرت مهدی «عج»
امام صادق «ع» فرمود : (( اول من تنشق الارض عنه و یرجع الی الدنیاالحسین بن علی ؛ نخستین کسی که زمین برایش شکافته می شود و او به دنیا مراجعت می نماید امام حسین «ع» است )) .
و نیز در ضمن روایتی اژآمده که : هنگام ظهور حضرت مهدی «عج» امام حسین «ع» همراه چهل هزار نفر در حالی که قرآن بر گردن آویزان کرده اند و شمشیر و اسلحه حمل می نمایندنزدیک اردوگاه حضرت مهدی «عج» می آیند ، امام حسین «ع» به بعضی از یاران می فرماید : برو از این جمعیت (اطراف حضرت مهدی) بپرس شما کیستید و رهبرتان کیست و هدفتان چیست ؟او از آنها همین سؤالات را می کند ، آنها در پاسخ می گویند : (( ما یاران مهدی «عج» هستیم و صاحب ما حضرت مهدی «عج» است و در آیین محمٌد«ص» وآلش «ع» می باشیم )) .
آنگاه امام حسین «ع» همراه سپاهش به سپاه حضرت مهدی «عج» می پیوندند و امام حسین «ع» پس از سؤالاتی از امام مهدی «عج» و و دریافت صدق نشانه های حضرت قائم در وجود مبارک مهدی «عج» فریاد می زند : (( الله اکبر ! ای پسر پیامبر ، دستت را بده تا با تو بیعت کنم )) .
آنگاه امام حسین «ع» با امام زمان «عج» بیعت میکند و سایر یاران امام حسین «ع» نیز _ جز زیدیه ... _ بیعت می نمایند .
زیارت ناحیه ی مقدٌسه
از جمله از نمونه ها که نشانگر پیوند قیام مهدی «عج» با قیام حسین «ع» است ، دو مورد زیارتنامه ی ناحیه ی مقدٌسه است .
عالم بزرگ سید بن طاووس در مورد زیارتنامه نخست می گوید : (( این زیارتنامه منسوب به حضرت قائم «عج» می باشد )) .
در پایان زیارتنامه ، نام 79 شهید ذکر شده است و در پایان پس از دعا برای شهداء می فرماید : (( و انتم لنا فرطاء و نحن لکم خلطاء فی دار البقاء ؛ شما از ما سبقت گرفتید و ما به شما در خانه ی بقا (آخرت) خواهیم پیوست )) .
در این زیارت گاهی امام زمان «عج» از خداوند خواسته که همنشین شهیدان کربلا شود ، مثلا در مورد حضرت علی اکبر «ع» می فرماید : (( و از خداوند می خواهم که در خانه ی جاوید آخرت با تو رفیق و همنشین گردم و از دشمنانت بیزاری می جویم ... )) .
کوتاه سخن اینکه : از آیینه ی این زیارتنامه و زیارتنامه ی دوم کاملا رشته ی ناگسستنی خطٌ امام زمان «عج» با خطٌ امام حسین «ع» و یارانش دیده می شود و نشانگر پیوستگی عمیق این دو قیام است .
* * *
مطلب جالب دیگر اینکه : شب تولٌد حضرت قائم «عج» از شبهایی است که زیارت امام حسین «ع» در آن شب بخصوص سفارش شده است ، زیارتی که محتوای درود بر او و شهیدان اسلام و اظهار وفاداری با آنها و لعن و نفرین و اظهار تنفر از دشمنان آنها است .
نتیجه گیری و جمع بندی
به این ترتیب می بینیم یک رابطه ی عمیق و پر اسراری بین امام حسین «ع» و حضرت مهدی «عج» وجود دارد و می توان به طور قطع از این رابطه چنین برداشت کرد که خطٌ مهدی «عج» همان خطٌ سرخ حسین «ع» است و زمینه سازان ظهور حضرت مهدی «عج» باید خطٌ حسین «ع» را با تلاش هر چه بیشتر ، دنبال کنند ، تا رهبری همه ی جهان را به دست حضرت مهدی «عج» بسپارند .
کوتاه سخن آنکه : در قیام جهانی حضرت مهدی «عج» نیز از نام حسین و خون پاک او و قیام عظیمش ، استفاده کامل می شود و کلمه ی انقلابی و صلابت و شکوه می بخشد و آنان را در پیروزی حضرت مهدی «عج» یاری می کند .
آری باید همیشه نام حسین «ع» را در پیشانی تاریخ زنده نگاه داشت و عاشورای حسینی ، سال به سال با شکوهتر برقرار گردد ، چرا که به قول شاعر ظریف گو ، خوشدل :
همین نه گریه بر آن ماه تشنه لب کافی است
اگر چه گریه بر آلام قلب تسکین است
ببین که مقصد اصلی او چه بود ای دوست
که درک آن سبب عزٌ و جاه و تمکین است
زخاک مردم آزاده بوی خون آید
نشان شیعه و آثار پیروی این است
حسین مظهر آزادگی و آزادی است
خوشا کسی که چنینش مرام و آئین است .
منبع: کتاب امام حسین {ع} افتاب تابان ولایت نوشته ی محمد محمدی اشتهاردی
نظر |